Nowości
Nowości »

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Z niniejszej Polityki dowiesz się w jaki sposób wykorzystujemy dane osobowe, a także znajdziesz informacje o Twoich uprawnieniach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Basencomplex.

Polityka obowiązuje wszystkich klientów Basencomplex, a także wszystkich odwiedzających nasze strony internetowe i przysyłających różnego typu zapytania.

Prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszej Polityki oraz z naszymi ogólnymi warunkami sprzedaży, a także z zasadami , które mogą obowiązywać w przypadku korzystania z naszych produktów i usług. Niniejsza Polityka może ulegać zmianom, przy czym najnowsza wersja zawsze będzie publikowana w tym miejscu.

Jak przetwarzamy dane osobowe?

Firma Basencomplex jako administrator traktuje dane osobowe z najwyższą starannością i uwzględnieniem obowiązujących przepisów Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO).

Zobowiązujemy się do wykorzystania danych w sposób bezpieczny, zgodny z umową oraz obowiązującym z prawem.

Jak informujemy o przetwarzaniu danych osobowych?

Chcemy zadbać o to aby podawanie przez Ciebie danych osobowych odbywało się z pełną świadomością. Dlatego pod każdym formularzem, w którym możliwe jest przesłanie do nas danych, umieściliśmy odpowiednie klauzule zgody zawierające przekierowanie do pełnej klauzuli informacyjnej (według wzoru proponowanego przez RODO).

Z klauzuli informacyjnej dowiesz się dokładnie kto jest administratorem Twoich danych, jak skontaktować się z osobą odpowiedzialną za zapewnienie bezpieczeństwa przetwarzania danych, w jakim celu i na jaki czas dane są zbierane, a także dowiesz się o wszystkich przysługujących Ci w związku z tym prawach.

Jakie dane należy nam podać?

Staramy się ograniczyć zbieranie danych do minimum, dlatego w każdym przypadku prosimy wyłącznie o dane niezbędne do profesjonalnej obsługi Twojego żądania. W większości przypadków są to podstawowe dane kontaktowe.

W jakim celu i na jakiej podstawie wykorzystujemy Twoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest zawsze dobrowolne, ale zwykle niezbędne do wykonania wybranej przez Ciebie usługi. W zależności od Twojej potrzeby i miejsca podania danych możemy wykorzystywać Twoje dane w poniższych celach:

  • realizacji zamówienia produktów i usług,
  • przygotowania wyceny usług,
  • rekrutacji,
  • obsługi zapytań ogólnych
  • obsługi zgłoszeń serwisowych,
  • obsługi newslettera.

W każdym przypadku podstawa prawna jest jasno określona w klauzuli informacyjnej podanej pod formularzem, w którym podajesz swoje dane. Najczęściej przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umowy między nami lub podjęcia działań na Twoje wyraźne żądanie przed zawarciem umowy. W każdym innym przypadku będziemy wymagać od Ciebie jednoznacznej i jasno określonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. (Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych, art. 6 ust. 1 pkt. a) lub b).

Przez jaki czas przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przetwarzane zawsze wyłącznie przez czas, jaki jest wymagany do wykonania żądanej przez Ciebie usługi, chyba że obowiązujące przepisy prawa wymagają od nas ich dłuższego przechowywania (na przykład przechowywanie faktur oraz dokumentów księgowych wymagane jest przez 5 lat kalendarzowych). Po upływie niezbędnych okresów przechowywania Twoje dane osobowe zostaną usunięte.

Komu przekazujemy Twoje dane?

Na podstawie obowiązujących przepisów dotyczących ochrony danych osobowych możemy udostępniać Twoje dane następującym podmiotom:

  • w przypadku zapytań o wycenę wykonania usługi: firmom współpracującym z Basencomplex (za każdym razem udzielasz najpierw na to stosownej zgody).
  • w przypadku realizacji zamówień, w zakresie dozwolonym przez obowiązujące przepisy prawa możemy udostępniać Twoje dane zaufanym podmiotom trzecim w celach związanych ze świadczeniem naszych usług np. biurom rachunkowym, dostawcom usług IT, podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską. W zakresie dozwolonym przez obowiązujące przepisy prawa możemy także udostępniać Twoje dane instytucjom zajmującym się dochodzeniem należności, w tym przedsiębiorcom zajmującym się windykacją i obrotem wierzytelnościami oraz ich pełnomocnikom.

W takich przypadkach wymagamy od podmiotów trzecich zachowania poufności i bezpieczeństwa informacji oraz wykorzystania ich jedynie do zapewnienia nam danej usługi lub produktu.

Jakie uprawnienia przysługują Ci w związku z ochroną danych osobowych?

Zgodnie z przepisami Rozporządzenia Ochrony Danych Osobowych przysługuje Ci:

a) prawo do wyrażenia oraz cofnięcia zgód na:

  • przetwarzanie Twoich danych kontaktowych, tj. adresu e-mail, numeru telefonu w celu otrzymywania komunikacji marketingowej drogą elektroniczną na adres e-mail. Możesz wyrazić albo cofnąć zgodę w siedzibie firmy Basencomplex, przez telefon, za pośrednictwem korespondencji e-mail lub listownej.

b) prawo do wniesienia:

  • sprzeciwu w zakresie przetwarzania Twoich danych w celu marketingu bezpośredniego;
  • uzasadnionego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Twoich danych osobowych w ramach prawnie uzasadnionych interesów Basencomplex, z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją;

c) prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych podlegających przetwarzaniu, także w formie elektronicznej;

d) prawo do sprostowania (poprawienia) Twoich danych osobowych, jeśli Twoje dane znajdujące się w naszym posiadaniu są niedokładne lub niekompletne;

e) prawo do usunięcia Twoich danych, jeśli Twoje dane nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane, a Basencomplex nie ma podstaw do ich przetwarzania, np. na podstawie Twojej zgody albo realizacji obowiązku prawnego;

f) prawo do przenoszenia danych udostępnionych nam przez Ciebie w formacie do odczytu maszynowego, np. gdybyś chciał udostępnić je innemu dostawcy podobnych usług;

g) prawo ograniczenia przetwarzania Twoich danych w następujących przypadkach (przy składaniu wniosku należy wskazać jeden z poniższych przypadków):

  • jeśli masz zastrzeżenia co do prawidłowości Twoich danych;
  • jeśli uważasz, że nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych, ale jednocześnie nie chcesz, abyśmy je usunęli;
  • jeśli takie dane osobowe nie są już nam potrzebne, natomiast Ty potrzebujesz ich w związku z dochodzeniem roszczeń;
  • jeśli wyraziłeś sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych, a naszym obowiązkiem jest sprawdzenie, czy powinniśmy je dalej przetwarzać.

Ze swoich uprawnień możesz skorzystać poprzez złożenie odpowiedniej dyspozycji w siedzibie firmy Basencomplex, za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej lub dzwoniąc na naszą infolinię.

Basencomplex w terminie miesiąca od otrzymania dyspozycji – udzieli Ci informacji o działaniach podjętych w związku z Twoim żądaniem.

W celu realizacji Twojego żądania, jesteśmy uprawnieni do weryfikacji Twojej tożsamości, aby Twoje dane nie trafiły do nieuprawnionej osoby.

Jeżeli Twoje żądanie okazałoby się ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, w szczególności ze względu na swój nagminny charakter, Basencomplex może odmówić podjęcia działań w związku z żądaniem.

Prawo wniesienia skargi

Jeżeli uznasz że przetwarzanie przez nas Twoich danych narusza przepisy prawa, możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Kontakt i informacje

Administratorem Twoich danych osobowych jest BasenComplex Łukasz Adamski z siedzibą ul. Owocowa 1, 45-237 Opole.

Możesz skierować dowolne pytania, uwagi lub wnioski dotyczące Twoich danych osobowych do naszego Inspektora Ochrony Danych na adres e-mail: biuro@basencomplex.pl.

W celu realizacji Twoich uprawnień, wyrażenia albo cofnięcia zgód oraz wnoszenia sprzeciwów, udaj się do siedziby Basencomplex lub skorzystaj z poniższych możliwości kontaktu:
adres e-mail: biuro@basencomplex.pl, pocztą tradycyjną: na podany powyżej adres Administratora danych osobowych

 

POLITYKA PLIKÓW „COOKIES”

Przez używanie naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania naszej strony internetowej.

Wyłączenie lub blokada obsługi Cookies może spowodować nieprawidłowe działanie naszej witryny. Jeśli Twoja przeglądarka akceptuje obsługę Cookies, oznacza to wyrażenie zgody na stosowanie Cookies przez naszą witrynę.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki tekstowe, zapisywane w sposób automatyczny i przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu podczas odwiedzania różnych stron w Internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „czas wygaśnięcia” ciasteczka (jego istnienia) oraz losowy unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek

Ciasteczek używamy w różnych celach:

  • aby nasze strony były dostosowane do użytkownika,
  • aby lepiej dopasować treści dostępne na naszych stronach do Twoich oczekiwań i zainteresowań,
  • do zbierania anonimowych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak używane są nasze strony i które pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości,
  • aby mierzyć skuteczność prowadzonych działań marketingowych, a także lepiej dopasować nasze reklamy wyświetlane w sieci reklamowej Google.

Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Jak długo przechowywane są dane w ciasteczkach?

Na naszych stronach mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze strony. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo, jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.

Czy używamy ciasteczek podmiotów trzecich?

Tak, korzystając z naszej strony możesz otrzymywać ciasteczka pochodzące od współpracujących z nami podmiotów trzecich, na przykład Google.

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

Większość przeglądarek internetowych domyślnie akceptuje użycie plików cookies. Możesz zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich. Możesz także każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie wysyłania ciasteczek na Twoje urządzenie. Pamiętaj, że zablokowanie używanych przez naszą stronę ciasteczek, może negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania naszej strony lub całkowicie uniemożliwić Ci korzystanie z niej.

Jak zmienić ustawienia obsługi Cookies?

W celu zarządzania ustawieniami Cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową lub system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Website created by MkDes
 
Wszelkie prawa zastrzeżone © Basen Complex   •   Polityka prywatności
Zapytanie ofertowe
Pozycji w zapytaniu: 0
Przejdź do formularza zapytania ›
Zapytanie ofertowe: 0 produktów